Menič / nabíjačka Victron Energy Multiplus 12V 2000VA 80A - 32A

Zľava 5%
1 135,25 € 1 195,00 €
S DPH
8719076052135

MultiPlus je výkonný DC-AC hybridný menič / nabíjač s čisto sínusovým výstupom, s integrovanou adaptívnou nabíjačkou batérií a ultra rýchlym transferovým prepínačom zdroja napájania.

Množstvo

Menič / nabíjačka Victron Energy Multiplus 12V 2000VA 80A-32A 

Multiplus je multifunkčný výkonný DC-AC menič s čisto sínusovým výstupným napätím, so sofistikovanou adaptívnou nabíjačkou batérie a ultra rýchlym transferovou prepínačom napájania (medzi napájaním z batérie / externého zdroja). Striedač je umiestnený v plastovom kompaktnom kryte v úplne novom atraktívnom dizajne.

Meniče Victron sú štandardne v továrenskom nastavení, ktoré je pre máloktorého používateľa vhodné. Nesprávne nastavenie môže viesť k nefunkčnosti systému až k zničeniu batérií. 

Pri kúpe odporúčame obrátiť sa na našu technickú podporu prostredníctvom e-mailu: podpora@karavanom.sk s požiadavkou o profesionálne nastavenie.

Tieto služby pri kúpe u nás poskytujeme zdarma.  

 Káble pre pripojenie k batérii nie sú súčasťou, radi Vám zhotovíme káble na mieru podla potrebnej dĺžky. 

 

  Osvedčená spolahlivosť 

Osvedčená spoľahlivosť profesionálnych meničov Victron Energy s plnou zárukou na 5 rokov.
Menič obsahuje robustný toroidný transformátor, ktorý preukazuje svoju spoľahlivosť v meničoch Victron Energy už po mnoho rokov. Meniče sú odolné proti skratu a chránený proti prehriatiu, či už v dôsledku preťaženia alebo
vysoké teploty okolia.

  Vysoký štartovací výkon

Potrebný na spustenie záťažou, ako sú výkonové meniče pre LED lampy, halogénové lampy alebo elektrické náradie.

  Programovateľné relé

Multiplus je vybavený programovateľným relé, ktoré v predvolenom nastavení je nastavené ako poplachové relé.
Relé môže byť naprogramované pre rôzne druhy iných aplikácií ako napríklad štartovacie relé pre generátor.
 
1 AC vstup a 1 AC výstup
Multiplus je vybavený jedným AC vstupom (pre rozvodnú sieť, alebo generátor) a jedným AC výstupom. AC výstup je vybavený funkciou, ktorá zaistí dodávky energie bez prerušenia. Multiplus prevezme napájanie pripojených spotrebičov v prípade výpadku siete alebo generátora. To sa deje tak rýchlo (menej ako 20 milisekúnd), že počítače a ďalšie elektronické zariadenia budú aj naďalej fungovať bez prerušenia. Ak Multiplus pracuje v ostrovnom režime, teda bez externého zdroja, berie všetku energiu z batérie, prípadne z pripojeného solárneho regulátora. Akonáhle pripojíme na AC vstup externý zdroj (rozvodnú sieť, alebo generátor), potom budú spotrebiče napájané z externého zdroja a súčasne bude Multiplus nabíjať batériu.

  Režim dohľadu "Search"

Ak je režim "Search zapnutý, spotreba energie meniča pri chode naprázdno sa zníži o cca. 70%. V tomto režime sa Multiplus vypne v prípade nulového, alebo veľmi nízkeho zaťaženia. Následne sa každé dve sekundy na krátku dobu zapína. Ak výstupný prúd prekročí nastavenú úroveň, menič sa automaticky zapne a bude pokračovať v činnosti.
 
Štyri stupňové nabíjanie adaptívne nabíjačkou a dvoma výstupmi pre nabíjanie batérie
Hlavný výstup poskytuje výkonné nabíjanie akumulátorov prostredníctvom systému "adaptívneho nabíjania". Softvér riadi trojstupňový automatický proces dobíjania tak, aby vyhovoval stavu batérie, a pridáva štvrtú fázu dobíjanie - udržiavacie nabíjanie. Okrem tohto, Multi môže nabíjať druhú batériu pomocou nezávislého výstupu dobíjanie určeného napr. Pre štartovacie batérie generátora.

PowerControl - Riešenie obmedzeného množstva energie z generátora alebo externého zdroja
Vďaka ovládaciemu digitálnemu panelu jednotiek MultiPlus možno nastaviť maximálny prúd generátora alebo externého zdroja. Zariadenie Multi následne premietne ďalšie spotrebiče na striedavý prúd a využije všetok prebytok na nabíjanie a tým zabráni preťaženiu generátora alebo externého zdroja napájania.
  
PowerAssist - Zvýšenie kapacity pobrežnej el. prípojky alebo generátora
Táto funkcia PowerControl umožňuje jednotkám MultiPlus Compact doplniť výkon alternatívneho zdroja (pobrežné el. Prípojky alebo generátora) z batérie. Tam, kde je špičkový výkon vyžadovaný iba po obmedzenú dobu, je možné pomocou tejto funkcie znížiť veľkosť potrebného generátora alebo naopak táto funkcia umožní dosiahnuť krátkodobého vysokého výkonu z zvyčajne prúdovo obmedzeného pobrežného spojenie. Akonáhle sa záťaž zníži, použije sa prebytočný výkon na opätovné nabitie batérie.

  Paralelná a trojfázová prevádzka

Až 6 meničov môže pracovať paralelne pre dosiahnutie vyššieho výkonu.
Prevádzka vo trojfázové konfigurácii je tiež možný.
 
Pre nastavenie parametrov a pre zobrazenie aktuálneho stavu jednotky sa používa PC komunikačné rozhranie MK3-USB.
Hmotnosť: 15.2kg

  Software zdarma 

Softvér pre nastavenie meničov Multi nájdete na tomto odkaze:
https://www.victronenergy.com/Executables/VEConfig/VECSetup_A.exe

Ovládače k ​​rozhraniu MK3-USB nájdete na tomto odkaze:
https://www.victronenergy.com/Executables/VEConfig/CDM21216_Setup.exe

 

Technické parametre

Hmotnosť (kg) 16
Výrobca Victron Energy
Sínus meniča Čistý
Systémové napätie meniča (V) 12/230 V
Výkon meniča (W) 1600 W
Typ Hybridný
Váha s balením 16 kg

Špecifické referencie

Produkty v rovnakej kategórii: 7